Yin en Yang zijn begrippen waar we al eens van gehoord hebben. Zij zijn de motor van het leven waarbij er een oneindige wisselwerking heerst tussen beiden. Bij een goede gezondheid is yin en yang in evenwicht of anders vertaalt yin en yang zijn in harmonie. Bij ziekte is er disharmonie of onevenwicht tussen yin en yang en dat uit zich in symptomen. Het doel is om opnieuw evenwicht te brengen tussen beiden.

ACUPUNCTUUR

Het doel van acupunctuur is een therapeutisch effect te bekomen door het stimuleren van bepaalde specifieke punten op het menselijk lichaam met behulp van steriele naalden om het lichaam terug in evenwicht of balans te brengen.

MOXA THERAPIE

Met moxa-therapie wordt verwezen naar een kruid en kan op verschillende manieren toegepast worden. Het gaat er in ieder geval om dat er met behulp van brandende moxa warmte – energie naar een acupunt wordt geleid om zo chi te bevorderen.

CUPPING THERAPIE

Een behandelwijze waarbij men cups vacuüm laat trekken op een lichaam, waardoor de doorbloeding van de huid en de spieren bevorderd wordt en het lichaam van afvalstoffen ontdaan wordt. Dit leidt tot een compleet gevoel van ontspanning.

TCM MASSAGES

Er wordt gewerkt op het manueel stimuleren van de acupunctuurpunten op de meridianen. Door deze te activeren, versnelt de bloedstroom in de aderen wat zorgt voor een snellere afvoer van afvalstoffen. Hierdoor wordt energetische harmonie gecreëerd.

VOETREFLEXOLOGIE

Eén van de krachtigste natuurlijke therapieën om de stress en de spanningen van het moderne leven te bestrijden. Met voetreflexologie breng je meer evenwicht in jouw energiesysteem.