Bandageren en tapen

Sportverzorgingspraktijk Bienestar verzorgt bandageren en tapen

Boek online of telefonisch 03/648.02.50

Onze gemiddelde beoordeling is 5 sterren

Bij verschillende sporten wordt tape gebruikt om blessures te voorkomen. Vooral bij sporten die vaak gepaard gaan met verstuikte enkels, vingers, polsen, knieën, wordt tape vaak gebruikt om sporters te helpen herstellen of om verdere blessures te helpen voorkomen.

Voordelen van een bandage – taping:

 • Stabiliseert na een acute blessure;
 • Beschermt en biedt steun in de genezingsfase;
 • Helpt bij chronische pijn;
 • De druk verbeterd de stofwisseling;
 • Beperkt de zwelling, verlicht verkrampt weefsel;
 • Stimuleert de genezing.

Behandelduur & prijs

Enkeltape | € 10,00
Knietape | € 12,00
|
|

Vragen?

Veel gestelde vragen
Neem contact met ons op

Bienestar - bandageren en tapen

Het is mogelijk om gewrichtspijn of blessures te voorkomen of te verlichten door tape of bandages te gebruiken voor ondersteuning en stabilisatie. Deze producten beschermen en ondersteunen snel geblesseerde gewrichten op een betrouwbare wijze en zonder de kans op bijwerkingen. Bandageren zorgt voor verschillende soorten druk en stabilisatie die betrouwbare steun voor elk gewricht bieden. Deze producten kunnen ook bijdragen aan de genezing na een blessure. Daarnaast verbeteren de druk-kenmerken de stofwisseling, wat zwelling beperkt en verkrampt weefsel sneller verlicht. Een klassieke tape is een witte niet-elastisch, klevend, scheurbaar verband op linnenbasis. Een bandage is een elastische kleefpleister met een hypo-allergene kleeflaag. Bandages zijn sterk van materiaal en elastische zowel in lengte als in breedte.

Tape en bandage kunnen:

 • Stabiliseren na een acute blessure en bescherming en steun bieden in de genezingsfase;
 • Helpen bij chronische pijn – wat vaak het geval is bij gewrichten zoals de enkel;
 • De genezing stimuleren door weefsel te comprimeren.

In de massagepraktijk wordt er gebruik gemaakt van volgende producten:

 • Tape
 • Elastische kleefbandage

Opmerking: Wanneer de tape na een uur al jeukt of irriteert, dan moet de tape voorzichtig van de huid verwijderd worden.

Ons cliënteel aan het woord:

Chronische Ontsteking aan de knieën

Wegens een verhoogde trainings arbeid, tevens de over belasting door de sport zelf (volleybal), begon ik last te krijgen aan m’n knieën. Na een bezoek aan de dokter werd er een ontsteking vastgesteld, waar rust, behandeling, en nazorg belangrijk was. Voor de behandeling en nazorg ben je goed bij Yvan. Via massages & kinesiotaping heb ik mijn seizoen perfect kunnen volmaken zonder pijn/last. Een sociale en capabele sportverzorger, die kennis van zaken heeft.

Ben Beuckelaers
VC Syneton Duvel Puurs

Sportverzorging met veel enthousiasme

In een competitiesport met meerdere trainingen en wedstrijden per week is het altijd opletten voor vermoeidheidsblessures en overbelasting. Met de goede zorgen van Bienestar het afgelopen seizoen werd de kleinste blessure die de kop op stak al heel snel de kop ingedrukt. Een echte aanrader voor sportverzorging met extra motivatie!

Wouter Vriens
VC Syneton Duvel Puurs

Net wat ik nodig had!

Heel goede service. Je merkt duidelijk dat Yvan vakkennis heeft op vlak van sportbegeleiding. Ik voelde een duidelijk verschil in mijn verkrampte spieren.
Ik kon mijn dag starten met een heerlijk los gevoel. Dankjewel!

Katerina Vdp

3daagse ster Vlaamse ardennen

Dag 1 n’a de wedstrijd heel pijnlijke benen Yvan zegt kom ik zal dat nekeer nakijken. Benen volledig kapot Yvan heeft zijn uiterste best gedaan om alles inorde te krijgen voor dag 2. Dag 2 n’a de wedstrijd nog steeds pijnlijke benen dit bleek een lichte blessure te zijn, Yvan heeft alles ingetaped en losgemaakt. Dag 3 voor de wedstrijd alle tape verwijderd en benen gemasseerd. Ik was top !!! Thanks to Yvan.

Sidney van Gestel