Beenmassage

Massagepraktijk Bienestar verzorgt uw beenmassage

Onze benen moeten ons een leven lang dragen. Daar zijn we ze maar zelden dankbaar voor, want als er een lichaamsdeel is dat weinig aandacht krijgt, dan zijn het deze onderdanen wel. Gezonde benen zijn een kostbaar bezit. Ze brengen ons waar we heen willen, we lopen, werken, dansen en sporten ermee. Dit houdt in dat we onze benen in goede conditie moeten houden. Vaak staan we hier pas bij stil als ze pijn gaan doen of als de eerste spataderen zich aankondigen. Zware benen en vermoeide benen is een redenen om ze te verzorgen.

Zware of vermoeide benen is een frequente klacht die vele oorzaken kan hebben. Vaak gaat het om vermoeidheid na een lichamelijke inspanning. Maar als dat gevoel herhaaldelijk terugkomt of gepaard gaat met andere tekenen, kan het wijzen op een ernstiger onderliggende aandoening. Zware benen is vooral een probleem bij vrouwen. Vrouwen zijn gevoeliger voor het probleem dan mannen.

Degene onder jullie die regelmatig aan sport doet kan weldaad hebben bij een beenmassage. Onze beenmassage kan preventief aangewend worden om blessures te voorkomen, maar ook om belaste spieren na het sporten aan te zetten tot een sneller herstel. Na een beenmassage voelen de benen weer uitgerust aan.

Tijdens de beenmassage wordt nagegaan waar de plekken zitten die uw pijn of ongemak verzorgen. Door gebruik te maken van verschillende handgrepen en intensiteiten van handelen, worden de spieren beter doorbloed. Hierdoor verbetert de beweeglijkheid en dat heeft een verlaging van de spierspanning tot gevolg. De ‘knopen’ in de spieren worden door middel van druk verwijderd.

De beenmassage van Massagepraktijk Bienestar strekt zich uit van de hak tot de bilplooi. Waar nodig wordt triggerpoint therapie toegepast.

Contra-indicaties:

In volgende gevallen is deze massage niet aangewezen: Hevige pijn, totale uitputting, infecties, koorts, spataders, flebitis, trombose, ernstige hartaandoeningen, hypertensie (permanente hoge bloeddruk), oedeem (vochtophoping) of besmettelijke huidaandoeningen. Een buikmassage dient vermeden te worden tijdens de menstruatie en tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap.

Een afspraak maken? Boek online

Behandelduur & prijs

25 min. | € 23,50
40 min. | € 34,50

Reservatie mogelijkheden

Deze behandeling is te reserveren bij:

Bienestar Lebbeke
Bienestar Sint-Niklaas

Vragen?

Neem contact met ons op