fbpx

+32 (0)3 648 02 50

24/7 online reserveren

Ma - zon: 10 - 21u

Online webshop altijd geopend

Eén team... samen gaan we voor de beste resultaten!

Haal het beste uit je teamprestaties! Sport Gezond!

In steeds sterkere mate worden clubs zich ervan bewust dat goede verzorging essentieel is voor de prestaties van hun sporters. Denk hierbij aan massage, tapen, repoz partner stretching, medical taping, EHBSO. Maar ook adviesverlening en begeleiding van sporters om op een verantwoorde manier om te gaan met hun lichaam, trainingen en wedstrijden.

De vele voordelen van sportverzorging voor uw sportclub

Naast het voordeel dat een ontspannende massage een preventieve werking heeft op de algehele gezondheid biedt deze vorm van massage tal van extra voordelen!

   Bevorderd de teamprestaties;

  Gediplomeerde sport- en wielerverzorgers;

   Financiële haalbaarheid voor de club;

   Aanwezig bij trainingen en/of wedstrijden;

  Samenwerking met coach, trainer, staff;

   Advies, begeleiding en opvolging;

   Dienst van wacht in het geval van onverwachte omstandigheden.

Wat mag je verwachten van een all-inclusive clubverzorging?

Intakegesprek

Een goed begin is het halve werk: Tijdens een intakegesprek leer ik jou beter kennen. Ik gebruik het gesprek om me jouw situatie zo goed mogelijk eigen te maken. We bespreken eventuele diagnoses van een zorgbehandelaar of arts en gebruiken het intakeformulier voor een goed beeld van je werk en eventuele blessures. Bovendien leggen we de basis om een eerste behandelplan op te kunnen stellen.

Sportmassage

Na een zware sportprestaties is een sportmassage zeer belangrijk. Via stevige knedingen en strijkages dringt men door tot dieperliggende spierlagen en maakt men verhard spierweefsel opnieuw soepel. Door deze massage wordt ook de bloedcirculatie gestimuleerd waardoor afvalstoffen uit de spieren kunnen afgevoerd worden. 

Repoz stretching

Men kan de spier maximaal uitrekken, maar dit houd in dat er een totale controle over de uitgangshouding moet zijn. Therapeutisch geeft de REPOZ intense de mogelijkheid geïrriteerde of overbelaste pezen tijdelijk te ontlasten. Na een totale REPOZ voelt de atleet zich vermoeid en door de tijdelijke musculaire hypotonieen bloeddrukdaling is er ook een betere nachtrust.

Bandageren en tapen

Bij verschillende sporten wordt tape gebruikt om blessures te voorkomen. Vooral bij sporten die vaak gepaard gaan met verstuikte enkels, vingers, polsen, knieën, wordt tape vaak gebruikt om sporters te helpen herstellen of om verdere blessures te helpen voorkomen.

Medical taping

Geeft steun en stabiliteit aan gewrichten en spieren zonder dat de bewegingsvrijheid beperkt wordt. De waterbestendige kinesiotaping ondersteunt een 24u herstel. Sporters kunnen blijven trainen en dat zonder extra druk te ervaren. 

Sportvoedingsadvies

Wat, wanneer en hoeveel een sporter eet en drinkt bepaalt mee in zijn of haar prestaties. Afhankelijk van welke sport, hoeveelheid en intensiteit beïnvloed dit zijn of haar gegevens

Nog niet overtuigd? Zij gingen je alvast voor!

Wouter Vriens
Sportverzorging met veel enthousiasme
Lees verder
In een competitiesport met meerdere trainingen en wedstrijden per week is het altijd opletten voor vermoeidheidsblessures en overbelasting. Met de goede zorgen van Bienestar het afgelopen seizoen werd de kleinste blessure die de kop op stak al heel snel de kop ingedrukt. Een echte aanrader voor sportverzorging met extra motivatie!
Jasper Ledeganck
Goudenhart, gouden handen
Lees verder
Na een zeer zware blessure (volledige enkelontwrichting) lange tijd met veel last moeten trainen en spelen, maar door de gouden handen van Yvan is de last plots als sneeuw voor de zon gesmolten. Een warme mens, een snelle en directe aanpak, een vlotte babbel, kennis van zaken en een excellente service. Absolute aanrader!!
Janko Van Hacke
Chronische schouderproblemen
Lees verder
Tijdens mijn eerste jaar topsport volleybal dit jaar kreeg ik pijn in de schouder. Ik botste op Yvan die aan dit probleem wou werken. Na verschillende sessies merkte ik duidelijk vooruitgang en minder pijn. Ik kreeg eerder ook al problemen aan de schouder maar niemand die iets kon doen aan de pijn. Een man die alles van het vak kent! Een echte aanrader…
Ben Beuckelaers
Chronische ontsteking knieën
Lees verder
Wegens een verhoogde trainings arbeid, tevens de over belasting door de sport zelf (volleybal), begon ik last te krijgen aan m’n knieën. Na een bezoek aan de dokter werd er een ontsteking vastgesteld, waar rust, behandeling, en nazorg belangrijk was. Voor de behandeling en nazorg ben je goed bij Yvan. Via massages & kinesiotaping heb ik mijn seizoen perfect kunnen volmaken zonder pijn/last. Een sociale en capabele sportverzorger, met kennis van zaken.
Remi De Mey
Belgisch kampioenschap piste
Lees verder
Super vriendelijke mensen!! Dankzij hun heb ik 2x een bronze medaille op Belgisch kampioenschap omnium en puntenkoers in het baan- wielrennen bij de junioren (U19). Dikke merci daarvoor!! Super massage! Mn benen voelden als nieuw!!
Sydney van Gestel
3daagse ster Vlaamse Ardennen
Lees verder
Dag 1 n’a de wedstrijd heel pijnlijke benen Yvan zegt kom ik zal dat nekeer nakijken. Benen volledig kapot Yvan heeft zijn uiterste best gedaan om alles inorde te krijgen voor dag 2. Dag 2 n’a de wedstrijd nog steeds pijnlijke benen dit bleek een lichte blessure te zijn, Yvan heeft alles ingetaped en losgemaakt. Dag 3 voor de wedstrijd alle tape verwijderd en benen gemasseerd. Ik was top !!! Thanks to Yvan.
Katerina vdp
Net wat ik nodig had
Lees verder
Heel goede service. Je merkt duidelijk dat Yvan vakkennis heeft op vlak van sportbegeleiding. Ik voelde een duidelijk verschil in mijn verkrampte spieren. Ik kon mijn dag starten met een heerlijk los gevoel. Dankjewel!
Previous
Next

Info

Bienestar werkt alleen op afspraak.

Tel.:+32(0)3-648.02.50

Stuur ons een bericht

Ons team beantwoordt graag jouw vragen. Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.