fbpx

+32 (0)3 648 02 50

24/7 online reserveren

Ma - zon: 10 - 21u

Online webshop altijd geopend

Cursussen en workshops

Het laatste decennium is het taken en dienstenpakket van de sportverzorger(-ster); masseur(-euse) steeds uitgebreider geworden. Dit onder invloed van maat-schappelijke veranderingen. Het vak is overgegaan van een hobby naar een beroep. De traditionele sportverzorger /-masseur met de waterzak heeft plaats moeten maken voor een sportverzorger die ook na zijn studie op de hoogte moet blijven met betrekking tot zijn vakgebied. De sport-verzorger /-masseur die als vraagbaken binnen de sportgezondheidszorg functioneert staat de sporter meer ten dienste. Als deskundige begeleider staat hij of zij het dichtst bij de atleet en zal hij/zij de eerste zijn die blessurevorming opmerkt. Tijdig ingrijpen kan erger voorkomen. Er is daardoor sprake van een verder professionalisering. Omwille van die verdere professionalisering organiseert Bienestar op regelmatige tijdstippen professionele opleidingen voor de sport- & wielerverzorger, trainer en atleet.

Workshop sportvoeding

Wat zijn de ‘geheimen’ van sportdrank, energiedrankjes, recovery shakes, gels en vaste sportvoeding? Treed op een praktische en bevattelijke manier toe tot de mystieke wereld van de sportvoeding en wordt op een leuke manier een doe-het-zelf practicus-voedingsdeskundige.

Topsportstretching

REPOZ-topsportstretching… een manier om het sportend lichaam gecontroleerd in een totale rustmodus te brengen. Bloeddruk en hartslag dalen, inslapen gaat vlotter en de recuperatie na de inspanningen verloopt efficiënter. Spierherstel leidt tot algemeen herstel!

Taping en compressie

BASISOPLEIDING - De cursus TAPING en COMPRESSIEMATERIAAL is bedoeld om sportverzorgers op een duidelijke gestructureerde manier de basisregels en toepassingen van het tapen en bandageren bij te brengen. (kennismaking soorten tapes)