fbpx

+32 (0)3 648 02 50

24/7 online reserveren

Ma - zon: 10 - 21u

Online webshop altijd geopend

In dit artikel

Bienestar redactie

Bienestar redactie

De klassieke rugmassage; gekend en geliefd!

Share on facebook
Delen
Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on pinterest
Delen
Share on email
Versturen

Vraag je aan tien verschillende mensen om een populaire vorm van massage te noemen, dan kan je er donder op zeggen dat het woord “rugmassage” minstens een aantal keer valt. Op zich hoeft dat helemaal niet te verbazen; de klassieke rugmassage is een wijdverspreide methode in het Westen om op een makkelijke en efficiënte manier spanning en stress tegen te gaan. Het gros van alle rugklachten valt te behandelen met een uitgekiende combinatie van massagetherapie en beweging. Tegenwoordig kan je perfect aanhalen dat een drukke kantoorbaan de meest voorkomende oorzaak is van rugklachten. Los van het feit dat je een hectische baan kan linken aan rug- en nekklachten, zorgt een slechte zithouding voornamelijk voor pijnlijke momenten.

De hoofddoelstelling van een klassieke rugmassage? Pijn en spanning verlichten. Eerst en vooral worden de onderliggende spieren aan de hand van krachtige en ritmische bewegingen systematisch aangepakt. Op die manier krijgt je lichaam niet alleen het signaal om helemaal te ontspannen, dankzij de verbeterde bloeddoorstroming worden schadelijke afvalstoffen naar het oppervlak gedreven en langzaam maar zeker uit het lichaam gewerkt. Algemeen gezien duurt een rugmassage net iets langer dan de meeste andere populaire vormen van massage; vergeet niet dat het belangrijk is naast de rugspieren ook de nek- en schouderspieren aan te pakken.

Verzorg je rug, denk aan je houding!

Het lijkt wat een open deur intrappen, maar je rug moet een leven lang meegaan. Merk je dat je regelmatig last hebt van lage rugklachten, dan doe je er goed aan om je zithouding in vraag te stellen. Ervaren massagetherapeuten kunnen je eenvoudige tips meegeven die je op een makkelijke manier kan toepassen. Zo kan je ernstige klachten op lange termijn vermijden en meteen investeren in een gezond lichaam. Daarnaast kan je een rugmassage gericht op klachten veroorzaakt door een slechte zithouding bijzonder makkelijk aanvullen met andere massagevormen. Zo houdt niets je tegen om je rugmassage over te laten gaan in een hot stone massage of een uitgebreide Zweedse massage.

Hoewel de klassieke rugmassage vaak in de categorie van huis-, tuin- en keukenmiddeltjes wordt geplaatst, mag je absoluut niet vergeten dat het nut van een dergelijke massagevorm wetenschappelijk werd onderbouwd. Studies aan de hand van controlegroepen geven zo keer op keer aan dat een rugmassage een concrete manier is om het cortisolgehalte in je lichaam te doen dalen. Kies ook voor een ontspannen en stressvrij leven en laat je onder handen nemen tijdens een rugmassage!

Share on facebook
Delen
Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on pinterest
Delen
Share on email
Versturen

Anderen bekeken ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *