Hot Stone massage

Massagepraktijk Bienestar verzorgt uw hot stone massage

Hot Stone massage is een eeuwenoud gebruik waarbij de stenen gebruikt werden om elkaar mee te gaan masseren. Ook in veel andere culturen was dit gebruik reeds gekend. Zo werden de warme stenen in de Oosterse cultuur gebruikt ter voorkoming en behandeling van ziekten en aandoeningen waarbij de warme stenen geplaatst werden op acupunctuurpunten en gestreken over de meridianen.

Een hot stone massage heeft een zalig ontspannend effect en is tevens een weldaad voor lichaam en geest waarbij de combinatie van warmte en aroma’s het gevoel van welzijn vergroot. Het is een massagetherapie waarbij de warmte van de stenen diep doordringt in de spieren met een diepe ontspanning tot gevolg. De druk die uitgeoefend wordt door de masseur zorgt voor een stretching effect van de spieren. De massage zelf bestaat voornamelijk uit lange cirkelvormige strijkingen met basaltstenen die ongeveer een temperatuur hebben van 45°C . Deze combinatie van warmte en beweging maakt de massage nog effectiever.

In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, is het een krachtige en diepe massage die geliefd is zowel bij mannen als bij vrouwen. Deze techniek van massage stimuleert de orgaanfuncties en de stofwisseling. Een hot stone massage helpt afvalstoffen afvoeren en activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Opmerking! De hot stone massage kan enkel aangeboden worden indien de buitentemperatuur lager is dan 22°C. Bij een hogere temperatuur ontstaat het risico dat het lichaam niet voldoende kan afkoelen.met oververhittingsverschijnselen tot gevolg. Om deze reden wordt een hot stone massage uitgesloten bij het online reserveren.

Contra-indicaties:

In volgende gevallen is deze massage niet aangewezen: Hevige pijn, totale uitputting, infecties, koorts, spataders, flebitis, trombose, ernstige hartaandoeningen, hypertensie (permanente hoge bloeddruk), oedeem (vochtophoping) of besmettelijke huidaandoeningen. Een buikmassage dient vermeden te worden tijdens de menstruatie en tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap.

Reiniging van de stenen: Na elke sessie worden de gebruikte stenen met anti-bacterieel middel gereinigd.

Een afspraak maken? Boek online

Behandelduur & prijs

55 min. | € 45,00
85 min. | € 56,50

Reservatie mogelijkheden

Deze behandeling is te reserveren bij:

Bienestar Sint-Niklaas

Vragen?

Neem contact op met ons