fbpx

B-9100 Sint-Niklaas

Passtraat 300

+32 (0)3 648 02 50

24/7 online reserveren

Ma - zon: 10 - 21u

Online webshop altijd geopend

In dit artikel

Bienestar redactie

Bienestar redactie

Intens ontspannen bij hooggevoeligheid.

Share on facebook
Delen
Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on pinterest
Delen
Share on email
Versturen

In de wereld waar we vandaag in wonen lukt het gerenommeerde universiteiten steeds vaker en vaker om wetenschappelijk bewijs aan te leveren rond het specifieke nut van een massage. In dat opzicht is het dan ook niet vreemd dat ontspannende en intense vormen van massages worden ingezet om het leven van mensen die last hebben van hooggevoeligheid net dat tikkeltje aangenamer te maken. Heb je last van hooggevoeligheid, dan leef je als het ware in een wereld waarin je overspoeld wordt door prikkels: luide muziek, drukke plekken, flitsende beelden… Onderzoekers geven aan dat ongeveer twintig tot dertig procent van onze bevolking last heeft bij het correct verwerken van externe prikkels. Het resultaat daarvan? Een vermoeide geest in een vermoeid lichaam!

Hooggevoeligheid wordt voornamelijk een probleem wanneer jonge kinderen te maken krijgen met een teveel aan stimuli. Stress en vermoeidheid zijn fenomenen die voor kinderen niet altijd erg duidelijk zijn. Het lukt hen niet altijd om aan te geven waar ze last van hebben. Bovendien is het als ouder -of als volwassene in een begeleidende functie- niet eenvoudig om een vraag om hulp op de juiste manier te interpreteren. Ben je dan ook op zoek naar een manier om de wereld even naar de achtergrond te verwijzen voor je kinderen of voor jezelf? Kies voor een massage met een minimum aan prikkels!

Minimale prikkels, maximale ontspanning

Het grote voordeel dat een massage aan hoogsensitieven kan bieden, is het feit dat de therapeut elke onnodige prikkel makkelijk kan schrappen. Ga je masseren, dan heb je in principe genoeg aan een comfortabele ruimte en aan de ervaring die je in eerdere situaties hebt opgedaan. Via aanvullende elementen zoals sfeerlicht of geurkaarsen bouw je op een makkelijke manier een impulsarm toevluchtsoord op. In overleg met je patiënt kan je nagaan tot op welke hoogte externe stimuli aanwezig mogen zijn; denk zo maar aan rustgevende muziek. Heel wat mensen die last hebben van hooggevoeligheid geven zelfs aan ze er tijdens een massage bewust voor kiezen om niet te moeten spreken.
Besteed je aandacht aan de massagevorm die mensen met hooggevoeligheid het beste tot rust kan brengen, dan kom je als snel uit bij eerder klassieke vormen. De klassieke Zweedse massage is in dat opzicht bijzonder geschikt; niet alleen zorgen de lange en krachtige bewegingen voor een gezond lichaam, de duur van een dergelijke massage is net genoeg om helemaal tot rust te komen.

Share on facebook
Delen
Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on pinterest
Delen
Share on email
Versturen

Anderen bekeken ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *