KVC Meetjesland pakt 4 medailles op BK aspiranten

Na hun grotere collega’s, die tussen Kerst en Nieuwjaar hun BK reden, was het de beurt aan de aspiranten en de dames jeugd om in de laatste pistewedstrijden van het seizoen 2019-2020 te wedijveren voor de tricolore.

Het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx te Gent kende een grote publieke opkomst voor een spannend BK over 4 disciplines

Ze werden alvast beloond met een goede publieke opkomst. Supporters die konden genieten van Belgische Kampioenschappen in de achtervolging, scratch, temporonden en de puntenkoers.

Van de renners van KVC ‘t Meetjesland, deskundig geassisteerd door de Bienestar begeleiding, was het de 12-jarige Matthias Bogaert die dankzij een sterke puntenkoers afstand kon nemen van zijn andere leeftijdsgenoten. Ook Meetjeslander Robbe Van Canneyt liet knappe prestaties noteren, maar het vierde nummer, de puntenkoers, was er teveel aan om een podiumplaats te behalen.

Bij de 13-jarigen kregen we zoals steeds de aanvalslustige KVC’er Lex Van Daele en een sterke Siebe Van Canneyt te zien die de tweede plaats en de daarbij horende zilveren medaille achter kampioen Thibault Van Damme veroverde. Opmerkzaam was dat Siebe zijn 500m-achtervolgingstijd zelfs bij de besten behoorde in de categorie 14-jarigen!

Deze laatste categorie kwam met niet minder dan 20 deelnemers aan de start. Onder hen ook Bram Puype, Louis Weyts en Matthijs De Clercq: vuurwerk gegarandeerd! In de scratch stond geen maat op het meesterschap van Bram. Louis werd niet echt beloond voor zijn sterke wedstrijden en Matthijs wist in de puntenkoers 10 punten te verzamelen na negen ronden voorop gereden te hebben. Uiteindelijk kon Bram een mooie bronzen medaille in de wacht slepen na Aless De Bock en Nicolas Aernouts. Louis werd 10de en Matthijs eindigde op plaats 12.

Laura Puype had zich vooral op de Madison gefocust met haar gelegenheidspartner Margot Rottiers. In een peloton met vooral jongens was dat geen sinecure. Ze werden uiteindelijk derde, beloond met brons. Laura had eerder al zilver verdiend in de achtervolging, enkel geklopt door Febe Jooris. Vanaf het middenplein hebben de Bienestar begeleiders genoten van de inzet en de resultaten van KVC meisjes en jongens. Proficiat!