Laura Puype verovert Belgische titels

Laura Puype uit Knesselare verraste zichzelf en de tegenstand tijdens het BK in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx. De renster van KVC ’t Meetjesland veroverde de Belgische titels in de scratch én in de puntenkoers.

Het zat er aan te komen! Het harde werken, haar wilskracht en doorzettingsvermogen worden beloond. Een ommekeer, terwijl ze na het Oost-Vlaams kampioenschap nog teleurgesteld was met de zilveren 2de plaats.

‘Ik weet al langer dat er potentieel zit in Laura’, aldus Yvan, de begeleider en wielerverzorger van KVC ’t Meetjesland. ‘Laura komt regelmatig langs tijdens de tweewekelijkse verzorgingsmomenten. Een initiatief dat ontstaan is tussen de wielerclub en Bienestar, waarbij de jeugdrenners en -rensters de mogelijkheid wordt aangeboden langs te komen. Laura is een jongedame die de nodige aandacht aan haar lichaam schenkt en verantwoord haar sport beoefent. Naast een deugddoende, efficiënte sportmassage wisselen we van gedachten over het verloop van de trainingen en wedstrijden. Voor mij is het belangrijk dat een atleet/atlete zich op alle vlakken goed in zijn of haar vel voelt, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Het is precies die taak om als wielerverzorger beiden in balans te houden.’

Voor meisjes jeugd staan op zaterdag 1 februari de twee laatste kampioenschappen (individuele achtervolging en ploegkoers) op de kalender. In de AVS-RTV cup staat Laura op kop. De eindzege pakken is haar ultiem doel. Wij wensen Laura alvast proficiat met de geleverde prestaties en haar Belgische Kampioenstrui.