fbpx

B-9100 Sint-Niklaas

Passtraat 300

+32 (0)3 648 02 50

24/7 online reserveren

Ma - zon: 10 - 21u

Online webshop altijd geopend

In dit artikel

Bienestar redactie

Bienestar redactie

Massage als prenatale therapie; feit of fictie?

Share on facebook
Delen
Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on pinterest
Delen
Share on email
Versturen

Laten we meteen duidelijk zijn; iedereen heeft baat aan massage. Of je nu groot of klein bent; de positieve effecten die een massage op lange termijn kan opbrengen, zijn niet te onderschatten. In dat opzicht is het als zwangere vrouw bijzonder interessant om te kiezen voor een geboortestrategie waarin je regelmatig een prenatale massage opneemt. Op de keper beschouwd is een prenatale massage een bijzonder efficiënte manier om een aantal van de meest voorkomende zwangerschapskwaaltjes tegen te gaan. Zo geven zwangere vrouwen die kozen voor een prenatale massage aan minder last te hebben van gespannen spieren en ochtendmisselijkheid.

Het principe achter een prenatale therapie is betrekkelijk eenvoudig; net zoals bij eender welke andere massage staat de rust van de ontvanger centraal. Tijdens het masseren kiest de gever voor een gulle hoeveelheid olie en voor een techniek die zo weinig mogelijk wrijving opwekt. Het doel bestaat er zo in een teveel aan warmte aan het lichaamsoppervlak te vermijden. Aangezien het lichaam van een zwangere vrouw te maken krijgt met een aangepaste hormonenspiegel, kan een aanhoudende bron van externe warmte door het afweersysteem worden opgevat als een opkomende koortsaanval. Precies daarom zijn het gros van alle prenatale massages aanzienlijk korter dan andere klassieke massagevarianten.

Met een prenatale massage naar een gezonde geest in een gezond lichaam!

Hoewel een prenatale massage niet alleen zorgt voor een betere bloeddoorstroming in combinatie met een aanzienlijke daling van het aantal afvalstoffen in het lichaam, staat totale rust en ontspanning centraal. De veranderende hormonenbalans in het lichaam van de vrouw, zorgt vaak voor onaangename stemmingswisselingen. Om dat gegeven de baas te kunnen, is het belangrijk de hoeveelheid cortisol en noradrenaline -twee van de belangrijkste stresshormonen- de baas te kunnen. Een prenatale massage is dan ook de beste manier om dat ongemak efficiënt aan te pakken. Wetenschappelijk materiaal dat objectief aangeeft dat je je als vrouw prettiger voelt na een massage bestaat niet, maar door de jaren heen hebben miljoenen vrouwen al aangegeven zich gelukkiger en aantrekkelijker te voelen na een deugddoende massage.

Als je graag wilt genieten van een prenatale massage kan je bij een masseur terecht vanaf de twaalfde week van je zwangerschap. Het is zeker niet onmogelijk om al eerder een plek op de massagetafel te bemachtigen, maar om het risico op eventuele problemen te verkleinen wacht je best nog even. Vergeet zeker ook niet even na te gaan of je masseur ervaring heeft met het geven van prenatale massages.

Share on facebook
Delen
Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on pinterest
Delen
Share on email
Versturen

Anderen bekeken ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *