fbpx

B-9100 Sint-Niklaas

Passtraat 300

+32 (0)3 648 02 50

24/7 online reserveren

Ma - zon: 10 - 21u

Online webshop altijd geopend

In dit artikel

Bienestar redactie

Bienestar redactie

Massage als rouwverwerking

Share on facebook
Delen
Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on pinterest
Delen
Share on email
Versturen

Er is niets zo pijnlijk in het leven als afscheid nemen van iemand die je oprecht graag ziet. Vaak is het zo dat je zelfs niet de kans hebt gekregen om afscheid te nemen. In dat opzicht hoeft het dan ook niemand te verbazen dat onverwerkte gevoelens na een overlijden bijdragen tot een negatieve spiraal van stress en spanning. Een overlijden raakt je tot in het diepste van je ziel; wanneer je merkt dat je met je verdriet geen blijf weet en dat gegeven zich vertaalt in angstgevoelens of slaapproblemen kan het nuttig zijn om het gemis te verwerken aan de hand van verschillende massagesessies.

Een rouwmassage probeert de ontvanger eerst en vooral te doen ontspannen. Hou je daar rekening mee dan hoeft het niemand te verbazen dat dergelijke massages gebeuren aan de hand van lange krachtige bewegingen die voornamelijk op het bovenlichaam zijn gericht. Daarnaast wordt een rouwmassage ingezet om specifieke blokkades aan te pakken; vaak gaat het niet alleen om lichamelijke problemen. De ontspannen staat die een rouwmassage teweeg brengt, heeft ook duidelijke mentale voordelen. Via de intense rust die je ervaart, krijg je de kans om jezelf opnieuw te vinden en belangrijke veranderingen in je leven te aanvaarden.

Een persoonlijke keuze voor een mentaal genezingsproces!

In een ruimer opzicht kan je kiezen voor massagesessies als therapeutisch middel om haast elk gemis te boven te komen. In onze maatschappij associëren we het werkwoord “rouwen” voornamelijk met het idee dat je afscheid neemt van iemand en niet zozeer van iets, hoewel dat natuurlijk perfect mogelijk is. Wanneer je na een lange relatie weer op eigen benen moet staan of als je na een aantal jaren van trouwe dienst je werk verliest, kan er evenzeer sprake zijn van een moeizaam rouwproces. Het zijn net zulke situaties die je helemaal ontwricht achter kunnen laten. Het hoeft dan ook geen teken van zwakte te zijn om op pijnlijke momenten hulp te zoeken.

Laat je bijstaan in moeilijke situaties en vertrouw je lichaam en geest toe aan de ervaren handen van een massagetherapeut. Zelfs wanneer je niet de tijd hebt om doorgedreven massagesessies te boeken, kan een klein kwartiertje aan rust en ontspanning al wonderen doen. Weet je niet precies of een massage als hulpmiddel in het verwerkingsproces wat voor jou is? Spring gerust even binnen voor meer info en dat zonder verdere verplichtingen!

Share on facebook
Delen
Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on pinterest
Delen
Share on email
Versturen

Anderen bekeken ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *