Rugmassage

Massagepraktijk Bienestar verzorgt uw rugmassage

Een rugmassage vermindert spierspanningen in de onderrug en geeft een ontspannen gevoel. Veel mensen ervaren spanningsklachten in de onderrug en bovenrug. Door een verkeerde houding en het uitvoeren van zwaar lichamelijk werk kunnen één of meerdere spieren in de rug overbelast raken. De pijn kan zich echter uiten op een andere plek. Het is dan zaak om uit te vinden vanuit welk punt de oorspronkelijke problemen zijn ontstaan en die dan te behandelen. Vaak voelt men zelf al dat er ‘knopen’ zitten in bepaalde delen van de spieren. Deze verhardingen zorgen er voor dat de spier niet meer soepel kan bewegen en leiden vaak tot pijn in delen van het lichaam waar verbindingen met andere spieren zitten.

Tijdens de rugmassage wordt nagegaan waar de plekken zitten die uw pijn en ongemak bezorgen. Door gebruik te maken van verschillende handgrepen en intensiteiten van handelen, worden de spieren beter doorbloed. Hierdoor verbeterd de beweeglijkheid en dat heeft een verlaging van de spierspanning tot gevolg. De ‘knopen’ in de spieren worden door middel van druk verwijderd.

De rugmassage van massagepraktijk Bienestar strekt zich uit van het heilig been tot de schedelrand. Waar nodig wordt triggerpoint therapie toegepast.

Onderrugklachten

Rugklachten zijn bij veel mensen in België bekend. Meestal ligt de oorzaak in weinig bewegen. Mensen zitten veel achter de computer of in de auto. Vaak zijn de werkzaamheden de oorzaak van veel klachten in de rug.

Contra-indicaties:

In volgende gevallen is deze massage niet aangewezen: Hevige pijn, totale uitputting, infecties, koorts, spataders, flebitis, trombose, ernstige hartaandoeningen, hypertensie (permanente hoge bloeddruk), oedeem (vochtophoping) of besmettelijke huidaandoeningen. Een buikmassage dient vermeden te worden tijdens de menstruatie en tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap.

Een afspraak maken? Boek online

Behandelduur & prijs

25 min. | € 23,50
40 min. | € 34,50

Reservatie mogelijkheden

Deze behandeling is te reserveren bij:

Bienestar Lebbeke
Bienestar Sint-Niklaas

Vragen?

Neem contact op met ons