fbpx

+32 (0)3 648 02 50

24/7 online reserveren

Ma - zon: 10 - 21u

Online webshop altijd geopend

Vaak gestelde vragen over de massagebehandelingen

Kom van je vervelende lichamelijke klachten af met een ontspannende massage!

Iets niet duidelijk voor je? Geen paniek, we zijn er om je te helpen! Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen, de meest courante vragen. Zit jouw vraag er niet bij? Contacteer ons!

Algemene vragen

Een massage heeft zowel mentale als lichamelijke voordelen.

Op het mentale vlak is het algemeen bekend dat een massage uw geestelijke rust verbeterd. Het ondersteund de alertheid en helpt stress te verminderen. Het geeft een gevoel van welbehagen en stimuleert uw bewustzijn ten aanzien van de relatie tussen lichaam en geest.

Op lichamelijk vlak is het bewezen dat een massage meerdere positieve gevolgen kan hebben. Allereerst helpt een massage uw pijn als gevolg van stress te verminderen. Regelmatig een massage ondergaan, gaat bijvoorbeeld (spannings-)hoofdpijn tegen. Ten tweede werken massages verlichtend bij spierspanning en spierstijfheid. Daarnaast helpen ze spierspasmen tegen te gaan. Hiermee verbetert u de flexibiliteit van uw gewrichten. Het helpt u om dieper en makkelijker te ademen en verlaagt een hoge bloeddruk. Mede daardoor kunt u uw sportieve prestaties verbeteren. Als laatste versterkt een massage uw immuunsysteem, hierdoor  wordt uw huid gezonder.

Door een massage komen diverse stoffen vrij in het lichaam. De neuro-hormonale verklaring gaat ervanuit dat bepaalde stoffen invloed hebben op pijn en op het algemene welbevinden (zoals vermindering van stress, spanning, angst en stemmingswisselingen). Massage stimuleert de productie van deze invloedrijke stoffen. Voornamelijk endorfine, serotonine en histamine. Endorfine is de lichaamseigen pijnstiller. Serotonine is als gelukshormoon betrokken bij stemming, slaap, emotie en eetlust. Het speelt ook een rol bij de verwerking van pijnprikkels. Histamine stimuleert de doorbloeding van het lichaam, werkt ontstekingsremmend en pijndempend.

Helaas zit een (sport)massage niet in het vergoedingenpakket van (zorg)verzekeraars.
Toch is het mogelijk dat hier in de toekomst verandering in komt. Controleer daarom de aangeboden polissen van de (zorg)verzekeraars goed bij het afsluiten van een nieuwe (zorg)verzekering.

U heeft geen doorverwijzing van uw huisarts nodig om een afspraak te maken voor een behandeling.

Een spierknoop is niets anders dan een energiecrisis in de spier. Op de betreffende plek is de spier samengetrokken en daardoor ingekort en verdikt. Door de inkorting op de ene plek in de spier, rekt de spier op een andere plek op. Dit voelt aan als een kabel of streng. De verdikking zorgt ervoor dat het omliggende bindweefsel gaat compenseren. Er komt spanning op de spier en het gebied eromheen te staan en de spier zal daarmee ook aan kracht verliezen. Deze energiecrisis creëert pijn en beïnvloedt het zenuwstelsel. De doorbloeding stagneert op deze plekken.

Triggerpoints of spierknopen zijn pijnlijke verhardingen in de spieren die niet meer ontspannen. Een triggerpoint of spierknoop kan bewegingsbeperkingen, stijfheid, verlies van kracht en pijnklachten veroorzaken. Een spier met een triggerpoint erin is ook zeer pijnlijk bij rekken.

Een spier is opgebouwd uit afzonderlijke spiervezels. In een normale ruststand is een spiervezel niet uitgerekt en ook niet samengetrokken. Wanneer er een triggerpoint in de spier zit, dan blijkt dat de spiervezels in rusttoestand op bepaalde punten meer samengetrokken zijn dan in het omringende gebied. Op deze punten is de spierspanning dus hoger en blijven de spiervezels zelfs in rust samengetrokken. Hierdoor ontstaat een lokale verdikking met een slechte doorbloeding waardoor afvalstoffen zich ophopen. Een triggerpoint kan worden gezien als een spierknoop: een bundeltje spiervezels dat zich niet ontspant, maar steeds strak aangespannen blijft.

Goed om weten voor je een massage boekt.

Nee, dat is niet nodig. Bienestar voorziet in alle zaken die nodig zijn gedurende de massage, zoals handdoeken, olie, etc.

Als u niet in de eerste 12 weken van uw zwangerschap zit en uw huisarts of verloskundige heeft geen negatief advies heeft gegeven over massages, kunnen we u gewoon masseren. Wel slaan we bepaalde drukpunten over.

Het is voordeliger om een Rittenkaart aan te schaffen.  Uiteraard bent u bij ons ook van harte welkom voor een losse behandeling.

Bienestar verzorgt ook massages aan huis. Neem hiervoor tijdig contact met ons op. Wij sturen u dan een offerte. De prijs is geheel afhankelijk van het aantal personen en de plaats waar de massage gegeven dient te worden.

Het ligt eraan welke allergie u heeft. Geef het in ieder geval aan wanneer u een notenallergie hebt in verband met een mogelijke reactie op de massageolie. Twijfelt u of u gemasseerd mag worden? Overleg dan altijd even met uw arts.

Soms is er sprake van contra-indicaties, dit wil zeggen dat u niet gemasseerd mag worden. Deze contra-indicatie kan gelden voor het hele lichaam. Soms geldt deze alleen lokaal, bijvoorbeeld alleen de benen. Bij de volgende gevallen mag u geen massage ondergaan:

Algehele contra-indicaties

Koorts

Als u last heeft van verhoging kun u niet gemasseerd worden. Door de massage wordt de doorbloeding bevorderd en verergert de koorts of de aanleiding daarvan

Ontsteking in het te behandelen gebied

Kwaadaardige tumoren in het te behandelen gebied (dit is in verband met het mogelijk stimuleren van de groei en van de uitzaaiing)

Trombose in het te behandelen gebied (in verband met de kans op een embolie)

Onwel zijn zonder bekende oorzaak

Beperkte contra-indicaties (dit gebied kan niet gemasseerd worden)

 Lokale infecties
 Verse littekens of tatoeages
 Fractuur
 Spataders
 Vervellende huid

Bij twijfel is het altijd raadzaam met uw behandelend arts te overleggen of u gemasseerd mag worden.

Nee, daarvoor dient u bij een ander type masseur te zijn. Bij Klein massage worden GEEN erotische massages gegeven.

In dertig minuten kunnen we een gedeelte van uw lichaam behandelen. Bijvoorbeeld de bovenrug, de nek en de schouders of de onderrug en de achterzijde van de benen. Ook de onderbenen en de voeten of de gehele rug zijn een optie.

Dit is ideaal als u slechts lokaal klachten hebt. Ook een voetreflexbehandeling, faceliftmassage en gezichtsmassage hebben een behandelduur van 30 minuten.

In 45 minuten kunnen we wat dieper ingaan op een iets groter gebied. Bijvoorbeeld het gehele rug/nek/schouder gebied, maar ook de gehele rug en achterzijde van de benen. In drie kwartier kan de nadruk ook iets meer op zowel curatieve (verhelpend) als ontspannende massage worden gelegd. Een triggerpoint- of sportmassage, maar ook een voetreflexbehandeling, lipomassage of Indian Head massage zijn mogelijk in 45 minuten.

In dertig minuten kunnen we een gedeelte van uw lichaam behandelen. Bijvoorbeeld de bovenrug, de nek en de schouders of de onderrug en de achterzijde van de benen. Ook de onderbenen en de voeten of de gehele rug zijn een optie.

Dit is ideaal als u slechts lokaal klachten hebt. Ook een voetreflexbehandeling, faceliftmassage en gezichtsmassage hebben een behandelduur van 30 minuten.

In 45 minuten kunnen we wat dieper ingaan op een iets groter gebied. Bijvoorbeeld het gehele rug/nek/schouder gebied, maar ook de gehele rug en achterzijde van de benen. In drie kwartier kan de nadruk ook iets meer op zowel curatieve (verhelpend) als ontspannende massage worden gelegd. Een triggerpoint- of sportmassage, maar ook een voetreflexbehandeling, lipomassage of Indian Head massage zijn mogelijk in 45 minuten.

Voor een optimaal resultaat laat u zich 60 minuten masseren door een van onze masseurs. Zo krijgt deze de kans om niet alleen het probleemgebied aan te pakken maar ook de spieren die uitlopen en hiermee gemoeid zijn.

Direct na uw online boeking én ongeveer anderhalve dag voorafgaand aan de afspraak ontvangt u van ons een reminder. Bel ons altijd wanneer u verhinderd bent.

Wanneer u langer dan 24 uur voor uw geplande afspraak afzegt of verzet, worden er geen kosten in rekening gebracht.

Wanneer u binnen 24 uur voor uw geplande afspraak afzegt of de afspraak wil verzetten, kan het zijn dat wij de kosten voor de behandeling in rekening brengen. Hierbij kijken wij natuurlijk wel naar de omstandigheden.

Als u uw afspraak wilt verzetten dient u hiervoor met ons contact op te nemen.

Op de pagina Massages vindt u een uitgebreidere uitleg over de verschillende massages. Bedenk van tevoren wat uw doel voor de massage is. Wilt u bijvoorbeeld spierknopen weg laten werken of wilt u juist diepe ontspanning ervaren? Ons aanbod is groot en gevarieerd.

Onze masseurs zijn opgeleid om op uw wensen in te kunnen spelen.

Weet u niet zo goed waar uw behoeften liggen? Of weet u niet goed welke massage het beste bij u zal passen? Neem dan telefonisch contact met ons op, of boek in eerste instantie een ontspanningsmassage. Daarin zullen spierknopen worden aangepakt, maar is er ook ruimte voor diepere ontspanning. Na een eerste massage kun u beter inschatten of een stevigere vorm (zoals triggerpoint of sportmassage) of juist een mildere vorm bij u past.

De massagebehandeling.

De eerste keer dat u komt voor een behandeling vindt er een intake plaats. Deze intake is kosteloos en gaat uiteraard niet van uw massagetijd af. Tijdens de intake vragen we u naar een aantal persoonlijke gegevens en bespreken we zaken zoals uw wensen, de mogelijkheden en uw fysieke conditie. Zo krijg u een op u afgestemde behandeling.

In de regel kleedt u zich uit tot aan uw ondergoed. Sieraden kunnen af, zodat de masseurs nergens achter blijven haken en u zich niet kunt bezeren. We masseren bij de meeste behandelingen met olie op de huid, daarom is het handig om zo veel mogelijk uit te trekken. Natuurlijk altijd tot waar u zich prettig bij voelt. U bent constant toegedekt met handdoeken. De masseur slaat deze alleen open op de plek waar gemasseerd wordt. U kunt voor of tijdens de massage altijd aangeven waar u zich niet prettig bij voelt, waar uw masseur vervolgens rekening mee houdt.

Bij een korte rug-/nek-/schoudermassage hoeft u alleen uw bovenkleding uit te doen. We slaan dan een handdoek een klein stukje in uw onderkleding zodat daar geen olie opkomt.

Zorg dat u niet gehaast aankomt. Plan wat extra tijd in, zowel voor als na uw afspraak. De masseur zal de tijd nemen om u even “aan te laten komen” en is erop ingesteld om het u zo comfortabel mogelijk te maken.

Schroom niet om aan te geven wat u prettig vindt. Vraag bijvoorbeeld gerust om een extra handdoek tegen afkoeling of geef aan wanneer u meer of minder stevig gemasseerd wilt worden. Wanneer u zich helemaal op uw gemak voelt en u ontspant, heeft de behandeling veel meer effect.

Een standaard antwoord hierop is niet te geven. Het effect van massage is cumulatief. Hoe regelmatiger u gemasseerd wordt, hoe beter en sneller uw lichaam erop zal reageren. Een enkele massage kan een langdurig bestaand probleem niet oplossen. Het heeft dagen, weken, soms jaren geduurd om klachten te ontwikkelen. Dit kan niet in één massage opgelost worden.’

Eénmaal per maand is een passende frequentie als onderdeel van een gezonde leefstijl. Bij stress kan een één- of tweewekelijkse behandeling u de noodzakelijke ondersteuning bieden om te ontspannen.

Dit hangt af van het type massage dat u kiest. Na afloop van de massage haalt de masseur altijd een handdoek over de behandelde zone(s) maar er kan altijd een klein laagje olie achterblijven op de huid. Wij adviseren om hier rekening mee te houden bij de keuze van uw kleding.

Als gedurende de massage-behandeling blijkt dat specialistische verzorging/behandeling van de klacht wenselijk is, zullen wij altijd een therapeutische behandeling aanraden. Dit is echter een vrijblijvend advies en geen medisch voorschrift.

Goed om weten na de massage.

Na de massage krijg u altijd een glas water aangeboden. Na een tijd te hebben gelegen op de massagetafel, hebben de meeste mensen wel dorst en zin in een glas water. Maar er zit meer achter dan alleen het lessen van dorst.

Een massage bevordert de afvoer van afvalstoffen. Water drinken helpt om de vrijgekomen afvalstoffen via de nieren en de blaas te verwijderen uit uw lichaam. Een of twee glazen na (en eventueel ook voor) een massage zijn voldoende.

Een massage stimuleert ook de bloedsomloop. Het gevolg hiervan is dat water sneller uit het lichaam wordt afgevoerd. Als u na een massage niet genoeg drinkt, kunt u last krijgen van hoofdpijn als uitdrogingsverschijnsel. Heeft u direct na de massage nog geen behoefte aan een glas water? Vergeet dan niet om thuis wat water te drinken.

U heeft meer profijt van de positieve gevolgen van een massage als u water drinkt.

Dit verschilt per persoon. De ene persoon voelt nog dagenlang een duidelijk weldadig effect, bij de ander kan dit gevoel zich veel subtieler manifesteren door bijvoorbeeld meer energie, beter slapen en beduidend minder algehele spierspanning.

Na een massage moet u rekening houden met een aantal zaken.

Tijdens een massagebehandeling keert u meer in uzelf, vaak zijn mensen na afloop van een behandeling minder alert. Neem uzelf daarom na afloop in acht, zeker in het verkeer. Het is aan te raden direct na de behandeling geen intensieve bezigheden te plannen.

Verder is het verstandig veel water of kruidenthee te drinken na een massage om afvalstoffen af te voeren die zijn losgemaakt. Het effect van een massage werkt na een behandeling vaak langer door, geef uzelf daar de tijd en ruimte voor.

Na een behandeling kunnen uw spieren nog een dag of twee gevoelig zijn. Zijn uw spieren na afloop langer dan twee dagen gevoelig, laat het ons dan weten. Meestal is het dan verstandig de intensiteit van vervolgbehandelingen aan te passen.

De laatste punten waar u rekening mee moet houden zijn de emotionele of energetische gevolgen die na de behandeling langer kunnen doorwerken. Een massage brengt u dichter bij uzelf en bij wat er in u leeft. Dit kan waardevolle informatie opleveren, die u helpt uzelf beter te leren kennen en uw leven beter af te stemmen op wie u echt bent.

Betalen

De meest handige manier om te betalen is middels ons Rittenkaart-systeem (lees onze Rittenkaart informatie). Verder kunt u contant betalen of kunnen we u een factuur sturen via een e-mail. Dit kunt u dan via bank overboeken of betalen via bancontact. Het is bij ons niet mogelijk om te pinnen.

Jazeker!

Kijk bij het kopje over de Rittenkaarten voor meer informatie.