Voetreflexologie

Massagepraktijk Bienestar verzorgt uw voetreflexologie

Boek online of telefonisch 03/648.02.50

Onze gemiddelde beoordeling is 5 sterren

Voetreflexologie is gebaseerd op de energiebanen die van je kruin tot je tenen door je lichaam lopen. Door druk uit te oefenen op de voeten wordt nieuwe energie aangevoerd, met de bedoeling blokkades hogerop in het lichaam op te heffen.

Voordelen van een voetreflex behandeling:

  • Verbeterd het slaappatroon;
  • Werkt ontspannend;
  • Verlicht orgaan gerelateerde klachten;
  • Helpt bij hormonale en emotionele klachten;
  • Herstel van fysiek en mentaal evenwicht;
  • Stimuleert de maag en darmfunctie.

Behandelduur & prijs

Intake en behandeling:
85 min. | € 56,50
Vervolgbehandeling
55 min. | € 45,00

Vragen?

Veel gestelde vragen
Neem contact met ons op

Wat kunt u verwachten van voetreflextherapie?

We beginnen elke voetreflexologie behandeling met de anamnese. Zo achterhalen we eventuele klachten en medische voorgeschiedenis om zeker een correcte en geschikte behandeling toe te passen. Dan beginnen we met een ontspannende voetmassage, gevolgd door de drukpuntmassage, om terug te eindigen met een harmoniserende massage van beide voeten.

Als er lichamelijke klachten zijn, uit dat zich in erg gevoelige, soms pijnlijke punten op de voet. Bij specifieke klachten is het raadzaam een behandeling te herhalen. Dan wordt een traject afgesproken.

Welk effect mag u verwachten van voetreflextherapie?

Bij voetreflexologie sessies gaan we op de reflexzones in de voeten met duim en vingers een gedoseerde druk uitoefenen en zet men een reflex in werking die organen en of klieren prikkelen en stimuleren waardoor blokkades opgeheven worden, afvalstoffen vrijkomen, en de doorbloeding beter wordt. Hierdoor wordt ons zelfgenezend vermogen gestimuleerd en het verstoorde evenwicht hersteld op lichamelijk en geestelijk niveau.

Contra indicaties:

Voetreflexologie en/of lichttherapie op voeten is NIET geschikt voor personen die lijden aan of last hebben van: infectieziektes, ziektes die hoge koorts veroorzaken, ontstekingen van vaat- en lymfenstelsel, epilepsie, trombose, voetschimmel en tijdens de zwangerschap. Kankerpatienten vragen best advies aan hun arts.

Goed om weten!

Een voetreflexoloog is geen arts en beschikt over een beperkte medische kennis. Daarom zal de voetreflexoloog nooit een diagnose stellen, noch geneesmiddelen voorschrijven en is reflexologie enkel een complementaire therapie die geen vervanging vormt voor de Westerse geneeskunde.

Het is niet aan te raden de dag van de behandeling alcohol te nuttigen om hevige reacties van het lichaam te vermijden