Massages

Heb je een drukke werkdag of week gehad? Examenstress? Jeb je overbelaste spieren door zware arbeid of ben je fanatiek geweest met sporten? Dan is een massage beslist iets voor jou.

Ontspanningsmassage

Een diepere massage waarbij lichaam en geest weer tot rust komen. Een regelmatige ontspannende Zweedse massage kan een preventieve werking hebben op de algehele gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk.

€ 55,00 € 81,00

Behandelduur 55 min – 85 min.

Sportmassage

Sportmassage is een massage die stevig en meer op de spieren is gericht met als doel de doorbloeding van de spieren te verbeteren en daardoor de afvalstoffen sneller uit het spierweefsel af te voeren. Hierdoor verbetert de conditie en zullen blessures sneller herstellen.

€ 28,00

Behandelduur 25 min.

Holistische massage

Een gekende behandeling die zich niet alleen concentreert op gespannen spieren als fysiek resultaat van stress, maar ook rekening houdt met het emotionele en spirituele welzijn van een cliënt. … Een holistische massage behandelt het hele lichaam als een enkele entiteit.

€ 81,00

Behandelduur 85 min.

Effecten van een massage:

  • Naast het ontspannende gevoel brengt een massage ook andere effecten met zich mee. Het zorgt ervoor dat de vloeistoffen in het lichaam weer gaan circuleren. Het is goed voor de bloedsomloop en de verhoogde doorbloeding die bij massage optreedt veroorzaakt bovendien een tijdelijke bloeddrukverlaging en kan zelfs leiden tot een verlaging van de hartslag.
  • Een massage bevordert tevens de lymfewerking waardoor er geen vochtophopingen optreden.
  • Een massage laat de spieren rekken en ontspannen, maakt ze soepeler en helpt bij herstel van geblesseerde spieren, door ze mechanisch van melkzuur te ontdoen.

Contra-indicaties

In volgende gevallen is een massage niet aangewezen: 

Hevige pijn, open wond, huidirritaties, extreme vermoeidheid, totale uitputting, ontstekingen, algemene infecties, pathologieën (ziektebeelden), koorts, griep, spataders, flebitis, vaataandoeningen (trombose, arteriosclerose), ernstige hartaandoeningen, hypertensie (permanente hoge bloeddruk), oedeem (vochtophoping), besmettelijke huidaandoeningen, epilepsie, zwangerschap.