fbpx

+32 (0)3 648 02 50

24/7 online reserveren

Ma - zon: 10 - 21u

Online webshop altijd geopend

In dit artikel

Bienestar redactie

Bienestar redactie

Populaire massages; een kort overzicht

Share on facebook
Delen
Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on pinterest
Delen
Share on email
Versturen

Kenners weten maar al te goed dat je de ene massage niet mag vergelijken met de andere. Algemeen gezien kan je stellen dat elke massage een uniek doel nastreeft, in dat opzicht is het ook niet vreemd dat bepaalde massages net dat tikkeltje populairder zijn bij een bepaalde doelgroep. In dit stukje gaan we kort in op drie van de meest populaire massages die je op dit moment kan vinden: een Zweedse massage, een hot stone massage en cupping.

De klassieke Zweedse massage

Deze massagevorm is misschien wel de meest bekende én de meest beoefende massage. Aan de hand van lange cirkelvormige bewegingen die op het juiste moment worden gecombineerd met een lichte kneedtechniek kom je als ontvanger helemaal tot rust. Daarnaast richt een Zweedse massage zich voornamelijk op een betere bloeddoorstroming en wordt er ingezet op het zelfherstellende vermogen van de spieren. Een degelijke Zweedse massage bestaat uit een harmonieus geheel van drie technieken waarbij de masseur niet alleen aandacht besteedt aan het verbeteren van de bloedsomloop, maar waarbij ook de nodige aandacht wordt geschonken aan het soepeler maken van de spieren en het versterken van het spierweefsel.

Een hot stone massage

Een wel erg specifieke vorm van massage waarbij een aantal stenen worden verwarmd en nadien op het lichaam geplaatst. De warmte van de stenen helpt specifiek om gespannen spieren weer te ontspannen. Hot stone massages gaan al eeuwenlang mee, zo geloofden de Romeinen al in de helende effecten van deze massagevorm. Tijdens de massage worden de verwarmde stenen ook gebruikt om cirkelvormige bewegingen op het lichaam te maken. Op die manier zorgt de combinatie tussen warmte en beweging voor een verbeterde functie van de belangrijkste organen. Bovendien worden hot stone massages aangeraden om afvalstoffen op een natuurlijke manier het lichaam te doen verlaten.

Cupping:

Een unieke massagevorm afkomstig uit China waarbij aan de hand van kopjes uit verschillende materialen een vacuüm wordt getrokken op de huid van de patiënt. Door de lucht in de kopjes te verwarmen, wordt er langzaam maar zeker zuigkracht gecreëerd en gaan de bloedvaten op de huid open. Op die manier wordt een teveel aan melkzuur uit de onderliggende spier verwijderd. Daarnaast wordt cupping regelmatig aangeraden bij hardnekkige vormen van verkoudheid en bronchitis. Het aantal kopjes dat op het lichaam wordt geplaatst is niet altijd gelijk. Experts raden aan te beginnen met enkele kopjes en deze vorm van massage op te voeren naarmate de tijd vordert.

Share on facebook
Delen
Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on pinterest
Delen
Share on email
Versturen

Anderen bekeken ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *